A happy bunny

God morgon världen!
 
Idag är det söndag, hälften av påskledigheten har redan gått, men det är lugnt, jag har haft det bra :) Torsdagen var inte så bra, och ja, inte fredagen heller - jag tror jag hade för stora förväntningar haha, men det är lugnt. Vi fokuserar på de bra grejerna istället :) Igår åkte jag till Rockingham för att möta upp Jamie på lunch, han har en ganska bra övertalningsförmåga med tanke på att samtalet började med 'Det finns inte en chans i världen att jag kör i 50 minuter till Rockingham!!!! End of story!' Men...jag gjorde det, och det var braaaa! Mötte upp Jamie på parkeringen vid strandkanten, och från ingenstans trollar han fram det sötaste armbandet jag någonsin sett, en tjock silverlänk där det står 'Be happy' runt hela, tillsammans med två fyrklöver. Jag hade träffat honom dagen innan och varit lite halvt nere, och när han såg armbandet tyckte han att det passade mig :) Jag blev så lycklig, helt sjukt, världens finaste armband!!!
 
Vi gick en runda vid stranden, och sen hittade vi ett bra ställe för lunch. En ceasarkycklingsallad senare var jag så mätt så jag höll på att få kramp, det var 30 grader varmt och vi satte oss i skuggan och pratade bort typ 45 minuter. Efter det var det dags att åka tillbaks för lite jobb. Innan jag gick trollade han fram en sak till, en chokladkanin...och jag mitt jävla nöt glömde bort det helt och hållet.... Delade ut mina påskharar i torsdags, och sen tänkte jag inte mer på det... Jag ville bara dö, va fan, hur kan man glömma det så? Där stod jag tomhänt (eller ja, men ett armband och en chokladkanin) och stirrade ner i marken... SUCK! Mycket i huvudet eller? :)
 
Åkte tillbaks till Perth, hade tid för världens bästa Dome kaffe, och sedan bar det av till restaurangen... Någon frågade mig vad vi måste använda för kläder som servitris, och jag sa att det är valfritt typ, så länge det är svart eller vitt... Sååå, jag kom till jobb, och en kär liten tant hade fixat kaninöron åt mig och Grace, den andra tjejen som jobbar där... Men TACK VAD DU ÄR SNÄLL. Så igår såg jag ut som en svart kanin, med dessa förbannade öron som stack upp långt ovanför mitt huvud - och jag är ju inte lång redan... Varenda gång jag gick in i kylrummet trillade dom av, och varenda gång jag stod 'för nära' den andra tjejen hade våra öron automatiskt en fight... Folk uppskattade dom dock, alla utom jag :)
 
Världens coolaste kund kom in igår, jag skrattade så jag fick ont i magen. Jag och den andra tjejen stod i kassan tillsammans när han kom fram, och bara för att nämna så är hon troende, och denna mannen var INTE det. Han var runt 65-70, och började prata om att religion är skit, typ, hans mamma var nunna och hans pappa var präst 'Men jag, jag förlorade min oskuld när jag var 16, ha ha ha' Jag bara stod där - WHAAAAT? Sen sa han 'Ja, alltså, jag tror ju inte på gud och sånt skräp, men jag ska nog till kyrkan imorgon - för att se om jag hittar nåt ragg!' HAHAHA! Där sprack det för mig, jag kunde inte sluta skratta!!! Sedan halar han fram sin iPhone4 och börjar visa bilder på hans hus, han såg lika van ut vid sin telefon som jag, och han är typ trippelgammal jämfört med mig :) Det finns fortfarande hopp för mänskligheten haha!
 
Idag bär det av på meditation, samma som förra söndagen - det ser jag fram emot :) Ikväll blir det vin och cider,
får ta igen det jag aldrig drack i fredags ;) Sen om det blir utgång eller inte vet jag inte än, men jag måste ta vara på den enda lediga söndagen jag har!
 
Kärlek, gula kycklingar och påskägg till er där hemma <3
 
 
 

Räkor och en knubbig man

Jag tror jag har världens bästa chef! Han tar ut mig på middagar och fixar och donar åt mig. Men man vill liksom inte gärna klanta till sig på jobb för han är en sådan person som lätt stressar upp sig och blir halvt hysterisk om något händer, en höna av en fjäder liksom. Han blir inte arg, men bara lite panikslagen. Så idag hade han varit iväg och köpt en jumbopåse med räkor till kaféet, och han satte påsen på arbetsbänken och bad mig tina en tredjedel av påsen och det ska ju inte va så svårt. Tog en tredjedel och so far so good, satte tillbaks påsen på bänken, och det är en sådan påse ni vet med 'zip' öppning, så jag trodde jag stängt den tills påsen välte och alla jävla jumboförbannaderäkor spred sig över hela golvet... Jag fick panik. Min kära chef var vid tillfället ute och pratade i telefon, så jag fick handla SNABBT. Vad göra? Slänga alla räkor och tala om för honom att x antal dollar som du precis la på räkor får du nu göra om? Nää... Stoppa tillbaks dom i påsen...? Ja vad fan hade jag för val? Snabbt som fasen la jag mig på alla fyra och kröp runt på golvet och letade räkor som en annan dåre. Halvt hysterisk och halvt panikslagen, skratta eller gråta? Utan att tänka (förlåt alla ni som äter våra räkor på jobb) så stoppade jag
tillbaks räkorna i påsen och drog en djup suck när jag insåg att han fortfarande var ute i telefon... Stänger påsen (trodde jag) och slänger upp påsen på bänken igen, när jag i slowmotion ser att påsen glider, lägger sig ner och öppnar sig, och ut på golvet far alla förbannade räkor igen... 'OH MY GOD' skriker jag i all förtvivlan och bara står där och stirrar. Vad fan gör jag nu då? Gäller 5-sekundersregeln två gånger i rad? Om man heter Sandra så gör den det. I alla fall idag. Så ner på knä igen, skrapa ihop räkor som hamnat under frysen, under arbetsbänken och framför fötterna på mig... Ner i påsen, stänga den ordentligt, och just då traskar chefen in igen och jag ger mitt bästa leende :) Det må låta Hälsovårdsnämnden-varning men jag hade inget val. Typ. Räkorna är frysta, de sköljs i vatten och sedan steks dom. På VÄLDIGT hög värme. Så alla bakterier som kan tänkas ha fastnat försvinner :)
 
JAMEN FÖRLÅT DÅ!
 
:)
 
Efteråt var det Bobyjobb, en mycket märklig händelse där med. En stammis kom fram och skulle beställa och sa 'nu ska du få se vad jag ordnat åt dig', tar upp mobilen och pillar. Jag står som ett frågetecken och försöker tränga bort alla gånger han sagt att han vill fixa en 'man' åt mig. ('Om jag varit i din ålder hade jag bjudit ut dig, hö hö hö') Fejkleende och ett tillgjort skratt ger man till svar. Varenda gång. Man kan ju inte vara otrevlig liksom. Men hursom, idag fiskar han upp mobilen och säger att han fixat en dejt åt mig, och jag bara står där och stirrar. Jag vill inte ha nån jävla dejt, men tack ändå. Då har han tydligen en kollega som är 32 och som skulle vara 'lämplig'. Han trycker upp mobilen i huvet på mig och framför mina gröna har jag en knubbig halvt flintskallig man som POSERAR på 3 olika foto (tagna från tidigare idag på hans jobb). 'Hö hö ja han ville posera för dig' JOTACK. Jag bara stod där, högröd i ansiktet och höll på att garva ihjäl mig - är du seriös eller? 'Ja, alltså, han sa att om du var intresserad så skulle jag ta ett par foto av dig, så visar jag dom för han imorgon, och om han säger ja så kan jag fixa så att ni får varandras nummer! Han bor nära dig också tydligen, ni kan ju gå för kaffe eller så, eller rentav en film? Nåja, tänk över saken och ge mig besked innan du slutar ikväll!' Klockan 8.29 var jag så jävla långt ifrån restaurangen som jag bara kunde - MEN KOM IGEN FÖR FAN!!! Jag var så jäkla arg, men samtidigt kunde jag inte sluta skratta. Alltså, den här stammisen är trevlig liksom, men för i helvete... Jag vill inte ha nån man...
 
Trötta mig!
 
Nu är det läggdags, imorgon väntar 4 timmars jobb sen har jag påsklov i ganska exakt 50 timmar, wohoooo!
 
Kärlek!

A brand new week!

Förra veckan var SKIT rent ut sagt, usch och fy vilken hemsk och tradig och alldeles för jävlig vecka!
Igår var okej, eller ja, den var faktiskt bra. Vi åkte på Open Heart meditation, sjukt intressant och roligt, lätt att jag ska göra det igen! Vi log i typ en timme, jag hade ont i hela ansiktet efteråt, men det var grymt!
 
Idag...måndag, tillbaks till hårfrisören för att stoppa i mer slingor, och även göra klippningen som jag aldrig hann med förra måndagen. Det blev bättre denna gången, men jag tror jag har en dålig aura när det gäller mitt hår haha, vissa slingor blev lila för att det blev tvättat med silverschampo haha... Men efter min lilla meditation igår så är det bättre att le åt det hela :)
 
Jobbade idag, min söta lilla chef är så go! Förra veckan fick jag en voucher för massage och ansiktsbehandling - hur gött är inte det? Gav honom en flaska vin och choklad förra veckan som tack för allt han gör för mig och han blev nästan upprörd - spendera INTE dina pengar på mig! :) Idag frågade han vad jag ville ha till lunch, han skulle iväg och handla, och kom tillbaks med 3 paket sushi, så gulligt. Jag hatar sushi. Men iaf, om man skalar bort sjögräset så var det sjukt gott! Han är alltid så omtänksam, bjuder alltid ut en på grejer. Han ville bjuda på BBQ på fredag, men jag ska till Mandurah :) En stad typ en timme från Perth, tydligen är det värsta stora huspartyt där, huset är som ett mansion med 6 sovrum och 3 spa, varav det ena spaet är på balkongen med utsikt över vattnet... Denna tös är LEDIG på en fredag, så här ska drickas!!! Har inte festat på år och dar så det är dags att ta igen det :D
 
Imorgon blir det troligtvis middag eller något liknande med Andy, han frågade mystiskt vad jag gjorde imorgon och sedan nämnde han något om en extremt duktig 'pastry' kock som han kände... Fördelen med att jobba 4 timmar per dag är att man har så mycket tid :) Börjar ju inte förrän 10 dagen efter så det är lugnt.
 
Nu är klockan 23.51 och det är läggdags för länge sen, puss på er där hemma!

Hårfix och middag

3 månader har gått sen min hårkatastrof (som jag aldrig berättade om) har gått... Fy, jag såg inte klok ut! Idag fick jag äntligen det vidgjort, det blev inte riktigt som jag tänkte, men det blev bättre :) Med mitt jäkla lokalsinne och blonda hår hamnade jag på en frisörsalong som inte existerade, men 40 minuter senare var jag rätt :)
2 timmar spenderades, sedan snabbt som fasen hem, duscha och fixa till mig för att sen ge sig iväg igen. Min kära chef har tjatat länge om att han vill bjuda på asiatisk buffé, så då får man väl hänga på :) Han ville prata om framtida planer, hans restaurang och mig, mycket som händer nu! Körde därifrån vid 10.30, och åter med mitt lokalsinne körde jag fel. Trots gps. Hur lyckas man med det? Nåväl, klockan har nu blivit 11.45 och det är läggdags, imorgon blir det 4 timmars jobb och städning av smutsigt rum :)

Godnatt och puss på er!


Miss Truckie

Så har det återigen gått några veckor. Tanken när jag slutade på farmen var att jag skulle sluta på farmen, men efter en vecka i Perth blev jag uppringd och tillfrågad om jag ville göra 3 dagars lastbilskörande. Ja okej då, men...klarar jag verkligen av det? Jodå, det försäkrades jag om, allt skulle gå bra. Tisdag morgon kom jag hit, och hoppade in i lastbilen, som för övrigt inte var en lastbil utan en dump truck. Ja herrejävlar... Det var inte det lättaste då hytten och kroppen är helt avskiljda, styrningen är inte sammankopplad överhuvudtaget. Jag fick spel. Det kändes lite som att övningsköra med lilla mammo, Jamie satt bredvid mig och dirigerade 'Brake, no, stop, that way, no, here!' Frispelet kom när han tog över ratten... Och då kom även tårarna :) Jag var så sjukt arg på den fula gula lastbilen som kändes som ett monster! Vi åkte hem och åt lunch, och kom sedan tillbaka och jag skulle testa att köra själv. På nåt jäkla vänster så bara satt det, jag klarade det hur lätt som helst, allt gick kanon! Både jag och Jamie var lite halvt förvånade, det gick bra mycket bättre än förväntat :) Det är lite som att åka en konstant berg och dalbana, vilket kan låta sjukt skoj... Det skumpar och bumpar och hoppar och har sig, och ryggen är halvt trasig när arbetsdagen är slut... Nåja, 3 dagar flöt på, åkte tillbaks till Perth och jobbade, följande vecka samma sak, tillbaks på farmen för 3 dagar, och denna vecka likaså. Det är nu torsdag och detta får bli sista veckan på farmen :) Saknar att vara i Perth fulltid, det blev liksom bara en hel vecka i storstan innan jag åkte tillbaks till farmen igen. Ikväll åker jag tillbaks, och sedan är det jobb jobb jobb som gäller igen. Vi funderar lite på Kambodja i Augusti, men allt beror på pengar och hur livet ser ut då :) Tiden flyger förbi, det är en sak som är säker! Har redan varit här i 2 månader (+12 månader) sedan jag kom tillbaks från Sverige...

Och för er nära och kära - godis (marabouchoklad och en trevlig hälsning haha) tas gärna emot på:

Sandra Gustafsson
1/74 Ravenslea Drive
Parkwood 6147
Australia

Puss på er!


RSS 2.0