Bara en liten uppdatering

Ännu en vecka har försvunnit, jag har jobbat och jobbat och jobbat... Kom underfund med att jag brände ca 4000 kr förra veckan (helgen) och det är helt sjukt. Har aldrig gjort av med så mycket pengar på så kort tid, men oj vad det var värt det! Var inte på Bobyjobbet alls förra veckan, så i onsdags när jag kom tillbaka frågade var och varannan var jag hållit hus och att jag var saknad, skönt att höra! Fick fredagen ledig och spenderade den på min första footy match, så sjukt coolt! Det var som i alla amerikanska filmer när dom går och ser en baseball match, fast detta var då footy, en helt fantastisk upplevelse. Jag som inte ens gillar sport, men kanske det var så att alla 40000 i publiken fick igång en :) Åkte sedan upp till Karalee och träffade Jed, Scotty och Cam, men klockan var mycket och efter två drinkar åkte vi hem till mig. Lördagen spenderades med film i soffan, sedan vidare till Bobyjobbet. En ny tjej har börjat, en liten liten ung tös som hade på sig minimala shorts och ett litet tight urringat linne, jisses så fel det blev... Majoriteten av gästerna var äldre och några kom upp till mig och klagade på hennes klädsel men va fan, vad skulle jag göra? Låna henne mina byxor? När hon hade skalat potatis satte hon sig ner på en stol och pillade med mobilen... Way to go! Nåja, vi ska nog lära upp henne :) Idag har det varit en heldag hos Boby, buffé sedan 11.30, vi var helt slut när klockan slog åtta och det var dags att åka hem... Nu är det sängdags, caféjobb imorgon 7.15-17, fi fan vilken lång dag!

Nattinatti!


Skratt, tårar och Sverigebesök

Har inte bloggat på två veckor, MYCKET har hänt sen dess! Franz har åkt till gruvorna vilket innebär att huset i princip är mitt, har varit själv här i en vecka nu och det är skönt, lyxigt att ha ett helt hus för sig själv! Det visade sig att Peter var i Perth, så förrförra veckan sågs vi i stan och drack cider, på kärt återseende och väldigt konstigt att träffa någon man känner på denna sidan av jorden. Samma helg spenderades på puben här hemma, minns faktiskt inte så mycket eftersom det känns som en evighet sen. Förra veckan var både bra och dålig... Mitt "kära" caféjobb är inte riktigt detsamma längre, jag trivs fortfarande med vad jag gör, men inte riktigt lika mycket med människorna omkring... Det finns bra människor och sen finns det...andra... Varför jag alltid råkar ut för idioter har jag dock inget bra svar på och jag kan nog inte bry mig mindre om sådana människor just nu. Helgen visar att det faktiskt finns fina människor i Perth ändå ;) Veckan bestod av bra saker med, bland annat besök från Peter, jag har haft sån lyx och fått både middag och frukost serverad, disken diskad och tvätten ihopvikt, gött! Han kom och samlade ihop mig i onsdags när allt gick snett på jobb och det tackar jag för... Från torsdag till lördag var vi stammisar på The Karalee, och tillsammans med Jed, Scotty och Cam (inte den Cam jag har nämnt tidigare, från och med nu kommer Cam innebära Jeds kompis...) och vi har haft så förbannat roligt! Dansade som galningar i stan i fredags, kom i säng runt halv5 på morgonen och mådde som man förtjänade. Vi slappade, åt och sen var vi igång igen... Det har varit en fantastisk helg - en sådan som gör att måndagen känns som jordens undergång. Kanske därför jag känt som jag gjort idag, har haft hemlängtan och bara velat hem hem hem. Efter fina ord av mina hjärtan hemma och två timmars prat med mamma så är jag redo för nya äventyr igen :) Nåja, mer än såhär blir det inte idag, jag är helt förstörd efter en helg fylld av skratt, dans, red bull&amaretto och fint sällskap - sånt gillar vi!

Nedan - bilder från helgen på mina sötnosar ;)


Easter in Perth

Var tog alla mina lediga dagar vägen? Jag som inte hade något inbokat har knappt varit hemma, men jag klagar inte... Hugh kom i torsdags, lika roligt som alltid, lagade lax med sparris, lime, chili och färsk pasta - det är sååå gott! Jag sov bort halva fredagen, har inte mycket minne av den dagen iaf, jag var så jäkla trött efter allt jobb som pågått de senaste veckorna. Åkte och shoppade med Franz lördag morgon, gick upp tidigt, solen sken och det var en bra lördag! Fick äntligen tag i mina (vita) Converse skor, mina gråa där hemma är saknade... Efter fem timmars shopping var det dags för Bobyjobb, rullade typ 100 köttbullar och det var allt som hände den kvällen. Påskafton var fruktansvärt lugn, och jag tyckte så synd om Boby som förberett och haft sig som aldrig förr. Jag vill inte veta hur mycket mat som gick till spillo den dagen... Träffade Jed, en kille Franz känner och kvällen slutade med shots och öl i baren efter mitt arbetspass... Fortsatte hemma sen, drack alkoläsk och kollade på standup komedier, och kom i säng på tok för sent, som vanligt. Söndag innebar bakis + städ & tvätt, vilken jävla combo! Måndagen spenderades halvt i Vic Park, på en kinarestaurang... Det var en upplevelse jag aldrig varit med om förr, som kallas Dim Sum (tror jag). Servitriserna kommer med massa rätter på en vagn och man får peka ut vad man vill ha, som en buffé typ fast ändå inte. Jag var JÄTTEhungrig, och vi beställde in en massa olika saker, men ja...det var nog inte min typ av mat. Jag säger alltid att jag inte är kräsen, jag tror helt ärligt inte att jag är det men...efter igår, jag vet inte. Åh gud. Det var fläskbollar i vitt papper, biff inrullat i något som såg ut som en död manet, friterade tentakler från en bläckfisk och räkor i små vita pappersbollar och köttbitar i en degbulle. Nja. Alltså...nej. Porkbuns har jag ätit innan, men jag var inte så förtjust i restaurangens version av dom. Det enda som var gott var en kött- och grönsaksröra i ett salladsblad som man skulle äta som tacos. Jag mådde sådär bra efteråt, att äta manet-grejen var vidrigt, mina ögon tårades och jag kände hur allt vände i magen... Men, jag testade allt och det har jag blivit uppfostrad att göra :) Kom hem på eftermiddagen, slängde av väskorna och åkte till stranden i Cottesloe och såg solnedgången, vackert som bara den! Körde och hämtade pizza och spenderade kvällen i soffan med film - äntligen fick jag min take away mat som jag längtat efter!

Sista dagen påskledighet idag - den ska spenderas med Hugh i Fremantle, och förhoppningsvis äger jag ett par röda Converse när jag är hemma igen :)


Tuffa dagar!

Det har gått en vecka sen sist jag uppdaterade men det känns som det hänt 1000 saker, i alla fall känslomässigt. Jag har varit sjukt känslig och humöret har inte direkt varit på topp... Pratade med mamma igår och efter det kändes allt genast mycket lättare igen. Flytten har gjort sitt också, jag menar att flytta var skönt, och det har nästan bara sina fördelar, jag bor gratis, jag har nästan alltid ett hus för mig själv, jag slipper hundarna, jag har ingen som "passar efter" mig, MEN. Jag saknar Hugh, äldsta sonen, som FAN. Att säga hejdå till honom var helt sjukt jobbigt, tror inte ens han vet hur hårt jag tog det. Kramade honom länge länge och halvsprang sedan ut till bilen där Franz väntade, och bet ihop käkarna hårt. Självklart kommer snyftlåtar på radion och ögonen tårades. "Well, goodbyes are not very easy..." sa Franz och jag höll med. Jag HATAR att säga hejdå, även om man inte känt varandra länge eller så, det är något dystert och hemskt med att säga hejdå, och jag AVSKYR det! Att jag dessutom tänker för mycket är ju inget nytt, och jag vet att det inte är bra...men...det är så svårt ibland. Jag är så långt hemifrån och vissa val är inte alltid självklara... En dag i taget! Mitt tålamod är inte helt hundra, och ibland gör det mig så snurrig att inte veta vad som pågår....men men, tids nog...

Mycket har hänt på kort tid också på sistone. Hade en sjuk helg, i fredags jobbade jag hos Boby, lugnt och skönt som vanligt på fredagar. Kom hem och Hugh hade lagt Smirnoff på kylning och välkomnade mig med en grogg. Stannade uppe tills jag vet inte när, och dagen efter var det dags för ett Ikeabesök med Franz. (Nej, han hette inte Frank som jag trodde...) Jag mådde sådär. Åkte dit vid 12.30 och åt köttbullsmackor och dammsugare, och en kaffe senare mådde jag lite bättre :) Köpte (jag FICK det av honom) ny säng, nya lakan, kuddar och täcke, allt nytt och det blev även en tur i den svenska matbutiken på Ikea. Kaffe, rödbetssallad, gott och blandat och knäckebröd, man kan bli glad för mindre... Kom hem lagom till det var dags att cykla till Boby... En fullspäckad kväll väntade, det skulle vara massa studenter på middag där - äntligen lite unga människor! Hade sjukt mycket att göra, och när klockan slog 23.30 blev jag medbjuden av en av studenterna på oplanerad utgång, jisses vad kul vi hade! Jag har massa konstiga foton på min mobil, och mina vita skor är numera svarta och jag har träningsvärk av allt dansande...en mycket bra kväll! Kom hem vid 7 på morgonen och somnade rätt kvickt... Ett par timmar senare ringer klockan...det var dags att packa hela rummet, på en timme, på tok för bakfull för att ens orka gå ur sängen men...jag var tvungen... Masade mig upp och trodde jag skulle avlida, men som man bäddar får man ligga och det var helt klart värt det!!! Packade ihop allt så snabbt jag kunde, otroligt hur mycket skit man samlar på sig. Franz kom och hämtade mig och jag slängde in grejerna i mitt nya rum och begav mig till Boby för ännu en kväll bestående av jobb. Som tur var vi två servitriser även denna kväll så jag stod mest och pustade vid diskmaskinen... Usch och fy! Jag kommer inte ihåg sist jag var så bakis, det var vidrigt! Måndag morgon vaknar jag och inser att jag fortfarande är bakis... Fruktansvärt - är det ett ålderstecken eller bara ett tecken på att jag sällan dricker? :) Mådde för jävligt, och ovanpå allt var jag tvungen att jobba 8-5 och sen bege mig till Boby på kvällen igen, vi som aldrig har öppet på måndagar annars men just den kvällen hade vi 24 tysk-studerande elever på middag... Gött! Efter en långdusch somnade jag som ett barn och sov LÄNGE dagen efter, började inte förrän 11.30 - ingen som skruvade upp radion, inga skällande hundar, ingen som väckte mig - det var hur skönt som helst... Hade en bra dag på jobb, allt går mycket lättare när man är vid sina sinnes fulla bruk :)

BHade Bobyjobb igårkväll också, och kvällen var dedikerad till att göra köttbullar, och i min fantasi skulle jag och Boby göra dom tillsammans, eftersom han ska sätta in dom på menyn till helgen (det var i alla fall hans ursprungliga plan...) men Boby ger mig fyra kilo köttfärs, "Here you go Seeendraa, gör som hemma!" Oh gawd. Kände jag pressen? Eh, ja! Jag blandade i alla möjliga sorters kryddor, så som jag alltid gör hemma och det är väl därför mina köttbullar aldrig smakar likadant :) På lördag ska vi steka dom och jag är sååå nyfiken! Trodde inte Boby skulle ge mig hela ansvaret men jodå...det är fan stort!

Kvällen ska spenderas i saknat sällskap, Hugh kommer över, kommer bli en grym kväll...! :) Är sedan ledig fredag-tisdag, det är tydligen redan påsk här, och lite ledighet är ju aldrig fel...

Puss till mina fina där hemma!


RSS 2.0