Smultronställen

Som vanligt vankades det jobb i helgen, och i fredags lämnade jag farmen vid halv3 för att vara tillbaks i Perth vid 5. Jobba jobba jobba och sen skulle jag köra hem när jag var klar vid 10-tiden. Skulle stanna till vid en bensinmack när biljävlen dör... Suck. Startar igen och kör ut på vägen, samma visa igen så fort jag saktar ner vid ett rödljus. Startar en tredje gång och vid nästa rödljus är jag tvungen att gasa som en dåre samtidigt som jag håller kopplingen nere - vilken jäkla Hörbyraggare liksom :) Nåja, efter en liten stund börjar det lukta bränt och jag lyckas precis köra in vid en busshållplats när bilen börjat ryka som fan. Jag tog min väska och sprang iväg - jag trodde bilen skulle explodera. Ringde Mick som fick ringa sin pappa för att få hjälp. Allt fixat, han trodde det var vatten som saknades så vi fyllde på och jag körde hem till Mick.
 
Dagen efter körde jag till ett shoppingcenter och precis när jag parkerar börjar det ryka som bara den och ett högt 'POP' hörs. Jamie och Kaylan kom in och mötte upp mig, och det var tydligen ac:n som gått sönder. (Inte undra på att jag tyckte det var himla varmt när jag körde till Perth på fredagen) Dagen bestod av besök i Freo, god mat, pariserhjul och hotell med jacuzzi - jatack! Iväg till jobb, jobba som en dåre, skit mkt att göra. Tillbaks till hotellet och slängde mig i jacuzzin, hur gött var inte det? :)
 
Igår åkte jag och Kaylan till Ikea, jag hade cravings för glögg och pepparkakor - mums! Åt köttbullsmacka och varmrökt lax till lunch, åh vad jag saknar svensk mat... Tillbaks på farmen igen, och igårkväll va sååå sjukt nice! Först och främst pratade jag med syster yster i telefon, bölade som en unge när jag hörde Elias i bakgrunden :) Blev på så sjukt bra humör efter att pratat med henne, och sen åkte vi iväg till puben och köpte fish&chips, tog med en flaska vin och åkte till ett vattenfall och åt med en stor sten som middagsbord och en sovsäck att sitta på. Det var så sjukt gött, allt som hördes var fåglar som kvittrade och vatten som porlade... Låg och tittade upp på stjärnorna, hela 3 stjärnfall såg jag, många önskningar där :)
 
Nedan är bilder från helgen.
 
Jag och Kaylan i pariserhjulet i Freo
 
 
MUMS!
 
 
Just...relax...
 
 
 
 

Sandy the hunter!

Igår var det dags att skaffa julgran. Jag är van vid snö och vantar, istället var det sol och jag hade shorts (!?) Nåväl, vi tog med geväret för att skjuta lite ankor, och på vägen såg Jamie en räv som han sköt. Vi körde runt i skogen för att hitta en bra julgran, med julmusik dundrande i högtalarna, och det var inte helt lätt kan jag säga, allt vi hittade var massiva julgranar, så vad göra? Fram med motorsågen och såga ner en fet gran, för att sedan såga av en femtedel av toppen så vi fick en passande storlek. Upp med den på uten (flakbil?) och sedan körde vi till en damm med massa fåglar. Fram med geväret och håll er inne för nu ska Sandy skjuta! Ett skott som jag missade och sen var alla fåglar borta. Typiskt. Vi väntade ett litet tag och sedan kom två tillbaka. Två korkade fåglar som inte visste att dom snart skulle bli till slamsor. (Ja, här på landet måste man vara hårdhudad) Sikta, andas och PANG! Synd bara att jag träffade han i vingen och han fick problem med att förflytta sig. Ett par skott till sen var han död. Så, vidare till nästa fågel som var mycket närmre där jag befann mig, jag sköt han någonstans (uppenbarligen) för han fick panik och jag likaså. Jag sköt en gång till, och träffade i vattnet vilket gjorde att fågeln flög en meter rakt upp i luften och det tyckte alla var skojigt utom jag. Jag kände mig som en mördare - förlåt, jag ÄR en mördare. Fågelfanskapet kravlade sig då upp på land, haltandes och jag grät nästan, ett par skott till och lite extra för att försäkra mig om att han var död. Det var han. Tänkte försäkra mig om att den första också var död så jag sköt en gång till. Då delades han på mitten, och flöt iväg åt två olika håll. Det var ju inte vad jag hade in mind. Trauma!!!

Vi körde vidare och på vägen hem ser vi en räv. 'Vill du ha den?' frågar Jamie, och jag tänkte ja what the hell, why not så jag tog geväret. Han bländade räven med superlampan på biltaket så att räven stod stilla. 'Oh hoooooly night, silent night' hördes från högtalarna och det var bara väldigt märkligt - julmusik + sommar och jakt är bara...fel? Nåväl, jag såg ett par lysande ögon, och jag siktade...och sköt. Iiiiiiiiih iiiiiiih wraaaaah iiiiih hördes det och jag insåg att det kom från räven. Han haltade och skrek och var inte jättedöd om man säger som så. Panik. Vilket jävla läte, det var hjärtskärande och jag ville bara gråta. 'Don't panic!' hör jag Jamie säga, 'just breathe, aim and shoot!' Oh my goooood. Hur lätt är det när en räv vrålar för att han har ont? Åh det var så hemskt, men jag var ju tvungen att döda honom när han redan var halvdöd. Så jag tog några andetag och dödade honom på andra skottet och alla var så stolta utom jag som nyss dödat en söt fluffig liten sak. Men men, vad är väl livet på en farm? :)

Ikväll blir det en runda på puben igen, standard på torsdagar! :)

Nedan: en julgran som inte ens liknar en julgran och än mindre luktar som en, MEN, det är åtminstone en julgran :)


Julen är på ingång! (var?)

Jättekonstigt väder, varit solig och gött fram till nu, och nu jäklar i det är det storm på ingång... Ska bli skitväder torsdag och fredag och sen 25-35 grader igen... Så jag klagar inte :) Men bilderna på hur kära Skåne ser ut nu ger mig bara hemlängtan, jag vet att snö är vackert men att inte ha sett det på två år gör min längtan bara större :)

Ikväll ska vi ut och jaga julgran om vädret inte blir alltför dåligt... Julgran liksom, det är bara patetiskt när det är sommar... Jisses så bitter jag är över att inte ha någon julkänsla!

Jag härmar dig Elenor (en svensk tjej som också är här i Oz och får massa paket skickade från vänner och familj...) - så vill ni skicka marabouchoklad eller lösgodis och skvallertidningar så är adressen:

Sandra Gustafsson
10826 Pinjarra Williams Road
6391 WA
Australia

Ett vykort funkar också ;)

Puss och kram!


Nedan: vinter i Oz och vinter hemma... Skillnad? ;)


Bildbomb

Amen sa javla gott!!! Inte atit lussebullar pa 2 ar, och aven om mjolken inte var fingervarm sa blev dom sjukt bra :)
 
 
 
En liten damm mitt i akern - harligt nar det ar 35 grader varmt ute :)
 
 
 
 
Harlig utsikt - allt detta var gront och fint for 2 manader sen - nu ar allt gult och skordat, men fortfarande himla vackert!
 
 
 
MItt absoluta smultronstalle - man kan bara aka hit med 4-hjuling, och varje gang jag kommer hit springer det en stor kanguru forbi
 
 
Den storsta spindeln jahg nagonsin sett... Jamfor med flugorna som sitter bredvid...
 
 
 
Smultronstalle och 4-hjuling, nasta gang ska jag ta med den riktiga kameran - denna bild ger inte rattvisa i hur vackert det faktiskt ar :)
 
 
 
En helt vanlig solnedgang pa farmen, typ... :)
 
 

Forlat kara bloggfoljare

 
Ja, jag ar seg. Jag vet. Jag har varit urusel de senaste manaderna, men skrivlusten har liksom inte funnits... Och det har varit full rulle, flickebarnet tar upp all tid, och sen ska hemmet skotas, maten ska lagas och tvatten ska tvattas... Hemmafruar - ni vet hur det ar :)
 
Idag ar det 35 grader varmt, jag bakar lussebullar och har glomt att mjolken ska va fingervarm. Kul. Naja, degen ar gul och fin iaf, det ser lite juligt ut. Nagot jag stor mig pa ar alla julgranar med glitter och alla fula juldekorationer - det gar liksom inte ihop nar det ar varmt satan. Klockan ar over 5, jag sitter i bh och svettas, datum - 4 december. Jo just det. Jag blir tokig av tanken pa sno hemma, jisses vad vackert det ar!
 
20 november var det ett ar sen jag lamnade och tiden bara flyger!
 
Pappa: Jag har forsokt att skicka sms flera ganger till dig, men det funkar inte! Du far skaffa dig en sandara smartphone sa vi kan skicka pa whatsapp eller Skypa :) Fraga mamma sa lar hon dig! :)
 
Naval, off till koket igen, ska se om jag kan fa ratt pa dom dara bullarna...
 
Forresten - jag har traffat 4 svenskar har nere i farmhalan, hur ofta hander det? Varav 2 ar fran Skane dessutom,
vilken liten varld :)
 
 
 
 
 
 
Puss pa er fran mig och Ruby!

RSS 2.0