Turisterna i stan

Igår var en turistdag, rakt av! Vi tog på oss vandrardojorna, praktiska kläder, kamera, vattenflaska och karta. Innan hade jag ritat ut på kartan allt jag ville se och vi planerade att hinna med det innan vår wine&cheese night som Australian Backpackers anordnade vid 18.30. Vi kom först till St Marys Cathedral, en riktigt stor och fin kyrka. Sedan gav vi oss av emot Hyde Park och kollade in ett museum som är en hyllning till australienska avlidna soldater som krigat. Efter parken besökte vi ett konstmuseum (jag var en ÄKTA turist igår) och sedan gick vi till Botanic Garden, och jisses vad fint där var! Massor av blommor, träd och annorlunda växter, vackert som bara den! Vi hade hört massa fågelkvitter från ett ställe i parken så vi gick dit senare för att kolla vad det var. När vi kollar upp får vi se en fladdermus, på ganska nära håll. Vi kollar runt och ser att alla närliggande träd kryllar av fladdermöss! De är sååå söta! :) Klockan tickade på och blev 16.30, och 17.00 hade vi ett infomöte bokat så vi fick snabbt springa tillbaka, trots att vi inte ens hade sett en tiondel av det vi hade planerat. Väl tillbaka så gick vi igenom nyttig jobbinfo och sedan blev det wine&cheese night. Vårt hostel anordnade pubcrawl, med inträde och drinkar på 2 olika nattklubbar. Vi tänkte först inte följa med, men efter lite vin så ändrade vi oss :) Vi besökte The World Bar och Soho, 2 riktigt sköna ställen! På Soho serveras shots i tekannor, en sjukt häftig idé som de borde införa i Sverige också. Vi gick hem vid 01.30 eftersom vi skulle ha ett nytt möte klockan 12 dagen efter.
Idag har varit en infodag, massa information har forsat genom mitt huvud. Vi har fixar bankkort, medicarekort och fått lyssna på massor av intressanta saker. Jag och Tomas är ganska lost fortfarande, men just nu lutar det åt att vi ska köra lite Wwoofing innan vi vet våra nästa planet. Wwoofing innebär att man jobbar på en farm, men bara ett par timmar om dagen och inte lika slitsamt som vanliga farmer, och som lön får man boende och mat. Ett bra sätt för att spara pengar när man vill ha lite tid för att planera vad som ska ske härnäst. Men vi får se, alla vi stött på säger att ens planer ändras i princip dagligen här borta, och våra planer är säkert inget undantag... :)


Kommentarer
Postat av: Pappsen

Läser med glädje allt du skriver om. Känns konstigt att du e så långt borta.Hoppas ni få en bra tid i australia. Vi hörs stoora kramar

2012-01-06 @ 21:14:15
Postat av: krystyna

Fina bilder och det känns bra att ni har rolig där.Kramar och pussar

2012-01-06 @ 23:40:32
Postat av: Sandra

Kul att du laser papps :) Vi kommer fa det superbra! Kram till er dar hemma

2012-01-10 @ 06:05:08
Postat av: Irena

http://g.co/maps/f9ek7



Kolla in länken så kan ni bli fruktplockande turister ;) istället för att köpa ngt till mellanmål ;)

2012-01-11 @ 13:25:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0